Astrid Mørland | Åsgårdstrand Astrid Mørland – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

Astrid Mørland

Jeg er billedkunstner bosatt i Åsgårdstrand siden 1997.
Åsgårdstrand er et godt sted for kunstnere, som vil ha fred konsentrasjon og tid til å fordype seg i arbeidet. Det er godt på andre måter også, tur på stranden og langs strand og skog til Borrehaugene.

Jeg arbeider med maleri, installasjoner og tegning. Tema er beskyttelse, tap og sårbarhet. I installasjonene er «kjolen» både kropp, og uttrykk for indre og ytre påvirkninger.

Som i rommet på utstillingen Border District, 2010, på Haugar Vestfold Kunstmuseum. Viste her kjolen som hovedmotiv, med andre elementer rundt i rommet. Brukte materialer som garn, ull, stoff, stearin, mose, hønsenetting og plast.
Ellers kan det være bare kjoleobjektet, i rosa stearin; Inside-out, vist på God natt da du, Surrealismen i Norsk kunst fra 1930 frem til i dag 2010 på Stenersenmuseet.

Andre motiv har vært mumier, (Happy Mummies, Galleri Smalgangen), som utvidet forståelse/erkjennelse av beskyttelse og sårbarhet. Arbeidet her både med lyse pastell-tegninger, røde blekktegninger og røde etsninger.

Siste utstillinger var på Galleri Galleberg; Livet og døden pluss alt det andre, «en tegneutstilling om spennet mellom stort alvor og trivialiteter» 2011. Deltagere: Dania Burger, Jens Kristensen, Ingerid P. Kuiters, Ragnar Almén, Edith Spira , Astrid Mørland. Der viste jeg motiver fra fem kriger som har preget norsk historie frem til i dag. Uttrykket fra disse er innrammet av en rosa tyllkjole, for å få frem en feminin mykhet i forhold til krigens tap.
I mai 2012 stiller jeg ut på Tegnebiennalen i Kvadraturen, Tegneforbundet, med krigstegningene som ble vist på Galleri Galleberg. Høsten 2013 skal jeg vise maleri og tegning på Galleri Smalgangen, med tittelen; Strand melankoli. I maleriet er jeg opptatt av å skape egne scenarier av ulike møter, innen de samme nevnte temaer.