Åsgårdstrand | Åsgårdstrand Åsgårdstrand – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

Åsgårdstrand

Åsgårdstrand er en av to byer i Horten kommune, etablert som ladested for ca. 450 år siden på grunnlag av trelastutførsel, skipsbygging og skipsfart. Åsgårdstrand har senere vunnet internasjonal oppmerksomhet som kunstnerby. I dag er Åsgårdstrand et aktivt lite bysamfunn med ca. 3000 fastboende og som fikk sin bystatus 1. januar 2010.

I ”sørlandsidyllen” Åsgårdstrand  finner du gallerier, kunsthåndverkere, hotell, bakeriutsalg, kafeer, restauranter og en pub. På Paletten kjøpesenter er det dagligvarer, post, minibank og mange småbutikker. Åsgårdstrand har et rikt foreningsliv med tilbud til folk i alle aldere.

Velforeningen og Åsgårdstrandsdagene er viktige tradisjonsbærere i denne sammenheng. Siden 1880-årene har en rekke kunstnere søkt til Åsgårdstrand, blant dem verdensnavn som Edvard Munch, Christian Krogh og Hans Heyerdal.

Edvard Munchs hus framstår i dag som museum hvor alt er bevart slik det var da kunstneren bodde der.

Åsgårdstrand_webÅsgårdstrand har vært et populært ferie- og badested siden 1880-årene. I badeparken er det et yrende liv hele sommeren, og badeaktiviteter foregår her hele vinteren gjennom. Gjestehavna i Åsgårdstrand er en rolig og familievennlig havn i idylliske omgivelser.