Tæl og talent i tredjeklasse! | Åsgårdstrand Tæl og talent i tredjeklasse! – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

31. august, 2017 av Lisbeth

Tæl og talent i tredjeklasse!

  • “Kom’a jenter!” – Trener i ÅiF, Jim Arnesen, roper inn jenter-09 etter en hjemmekamp i august. “Bra jobba jenter – er vi alle?”

Det tar litt tid før åtteåringene får samlet seg rundt Jim.

  • “Ni-fire vant dere! Og det var mange målskårere og det er det viktigste”.

Jentene setter seg ned etter to omganger med bånn pinne.
Dette laget startet å trene sammen med guttene for to år siden. I våres skilte guttene og jentene lag. Jim tok på seg trenerrollen. 

  • Jim kan fortelle: “Jeg ble spurt, og de hadde ikke noe ordentlig tilbud, og jeg sa ja. Også er det moro å trene fotball da – ellers hadde jeg ikke gjort det”.

Siden da har Åif-09 vunnet nesten alle kampene de har spilt!

  • “Det er samholdet i laget som er deres styrke, også er de jenter. Jeg vet ikke hva det er med jenter, men de står på uansett. De gir alt hele tiden og de ønsker å lære” kan Jim fortelle videre.

Jim har trent litt eldre lag tidligere så for han er det en utfordring i selg selv at de er 3.-klassinger.

  • “Jentene er flinke til å komme på trening, og jeg tror vi skal komme lenger hver gang. Men det har ikke noe med laget å gjøre, det er heller meg som er utfordringen” ler Jim.

I høst skal jentene spille kamper nesten hver uke og delta i noen få cuper. På sikt håper Jim på et bredere samarbeid mellom flere av ÅiF’s jentelag.

  • “Hvis vi får til en større treningsgruppe, vil det blir lettere å utvikle seg som spiller. Hvis to spillere er borte nå, er det jo bare fem igjen på trening, så vi trenger flere”… 

 

I ringen på gressbanen har fotballjentene fått igjen pusten. Jim fortsetter med noen raske beskjeder før spillerne løper av banen.

  • “Vi skal ha litt mer keepertrening framover slik at dere blir litt tryggere på det. Og husk å hold posisjonene deres under kampen, slik at vi får et strekt lag. Er det greit?”
  • “Ja, svarer en fornøyd og sliten gjeng med mer talent og energi på lager.

 

PS – Jim og jentene ønsker enda flere velkommen på laget!

Jenter2009_2

Fra v. Ronja Arnesen, Johanna Helgestad Bochmann, Leonora Blakseth, Martine Therese Marcusson, Sarah Kvarberg Hjelle, Julie Christoffersen, Lykke Furuseth. (Lykke har flyttet).

 

Legg igjen en kommentar