Handle lokalt… | Åsgårdstrand Handle lokalt… – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

12. desember, 2016 av Lisbeth

Handle lokalt…

Noen ord fra Ingrid Kristine Lund:

For 5 år siden flyttet jeg tilbake til Åsgårdstrand. Siden da har jeg hvert år handlet julegaver lokalt, i Åsgårdstrand. I Trillium bokhandel fant jeg bøker til store og små, puslespill og andre småting som passet barna. Hos Ameli kunne jeg finne et skjerf eller andre plagg til bestemor, mamma og svigerinne. I bruktbutikkene, vi har hatt to iløpet av de fem åra, har jeg funnet noen fine skatter. På Åsgårdstrand kafé er det fine gaver til tedrikkere, kaffedrikkere, strikkere. Villa Alvetre har de spennende små gavene til kalenderen, nydelige stener som ethvert barn kan facineres av. Torvet ur har flotte armbåndsur, vekkerklokker, veggur. På Paletten finnes det interiør, klær, garn og andre gaver som passer mann, dame, gammel og ung. Nå har vi også polet, som har mange fine gaver til de som ellers har alt. I Galleri Smalgangen har jeg selvsagt også funnet mange gaver, kjøkkenkluter, såper, serveringsfjøler, keramikk, billedkunst, bøker… Vi i Galleri Smalgangen prøver hele tiden å tilby Åsgårdstrands befolkning noe spennende og unikt.

Men… Nå savner vi bokhandelen, vi savner en klesbutikk, vi savner en bruktbutikk. Utvalget av butikker er nå så lite at det er vanskelig å finne gavene kun her. Derfor er det nå ENDA viktigere å huske å handle lokalt. Som forbruker har vi faktisk et ansvar for å kunne ha butikker å handle av. Uten handlende kunder stenger enda fler butikker og vi får et enda roligere sentrum. Ønsker vi oss det? Eller ønsker vi oss de unike stedene å gjøre en hyggelig handel? Jeg vet iallefall at jeg ønsker meg et Åsgårdstrand sentrum der det er mulig å gå fra nisjebutikk til nisjebutikk. Noen ganger for å kikke, noen ganger for å handle. Vi trenger en levende by, men en levende by trenger også at befolkningen bruker den aktivt.

jul

Legg igjen en kommentar