HUSK… | Åsgårdstrand HUSK… – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

5. mai, 2015 av Lisbeth

HUSK…

Det er ikke lov å ta snarveien over jordet i dyrkningssesongen!

Selv om det er fristende å ta snarveien over et jorde som har en såkalt villsti, så er det faktisk ikke lov. Villstiene som er laget gjennom at mange tar turen over et jorde for å spare noen minutter på vei dit de skal er skadelig for avlinger og økonomisk tap for de som driver jordene.

Flere steder i kommunen vår tar folk seg til rette og går over jorder, gjerne for å spare tid. Vi ønsker derfor å minne om at det ikke er tillatt å gå over innmark i dyrkningssesongen. Så lenge det er frost i bakken er det ikke noe problem at folk tar seg turen over et jorde, men nå våren kommer og dyrkningssesongen er i gang medfører slik aktivitet uheldige konsekvenser:

  • Forsøpling i matfatet; folk kaster søppel på villstiene
  • Barn og voksne som ferdes i åkeren kan bli utsatt for direkte kontakt med plantevernmidler
  • Avlinger ødelegges og det blir økonomisk tap for de som driver jorden.

Bruk derfor de ekstra minuttene det tar å gå rundt jordet neste gang du er ute og går!

Les også Kristin og Bjørge v/ Skjærgården gartneri sitt ønske på Facebook her

shortcut2

Legg igjen en kommentar