Fredag den 13!!! | Åsgårdstrand Fredag den 13!!! – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

13. juni, 2014 av Lisbeth

Fredag den 13!!!

Fredag 13. ende
Fredag den 13. er kjent som en uhyggelig dag. I hele den vestlige verden, og spesielt England, forbinder man denne dagen med ulykker. I følge gammel overtro bør man ikke starte på nye prosjekter denne dagen, og det er også svært få, selv i våre dager, som gifter seg på denne datoen. I dansk tradisjon var det også slik at man ikke skulle sjøsette båten eller dra til sjøs denne dagen.

Hvorfor fredag den 13.?
Både fredag og tallet 13 har blitt regnet som ulykkesfaktorer hver for seg i flere religioner over hele verden. Fredag den 13. blir da dobbelt ulykke. I Norge er det ingenting som tyder på at dagen var regnet som spesielt uheldig før på 1800-tallet, og det finnes heller ingen kilder som helt sikkert kan forklare hvordan denne oppfatningen startet. Det kan ha noe å gjøre med at kong Filip IV av Frankrike beordret arrestasjon av alle tempelridderne i landet fredag den 13. oktober 1307.

Les mer her (om du tør)…

images

Legg igjen en kommentar