Fredag den 13!!! | ÅsgĂ„rdstrand Fredag den 13!!! – ÅsgĂ„rdstrand
annonse

ÅsgĂ„rdstrand

Oslofjordens perle

13. juni, 2014 av Lisbeth

Fredag den 13!!!

Fredag 13. ende
Fredag den 13. er kjent som en uhyggelig dag. I hele den vestlige verden, og spesielt England, forbinder man denne dagen med ulykker. I fÞlge gammel overtro bÞr man ikke starte pÄ nye prosjekter denne dagen, og det er ogsÄ svÊrt fÄ, selv i vÄre dager, som gifter seg pÄ denne datoen. I dansk tradisjon var det ogsÄ slik at man ikke skulle sjÞsette bÄten eller dra til sjÞs denne dagen.

Hvorfor fredag den 13.?
BÄde fredag og tallet 13 har blitt regnet som ulykkesfaktorer hver for seg i flere religioner over hele verden. Fredag den 13. blir da dobbelt ulykke. I Norge er det ingenting som tyder pÄ at dagen var regnet som spesielt uheldig fÞr pÄ 1800-tallet, og det finnes heller ingen kilder som helt sikkert kan forklare hvordan denne oppfatningen startet. Det kan ha noe Ä gjÞre med at kong Filip IV av Frankrike beordret arrestasjon av alle tempelridderne i landet fredag den 13. oktober 1307.

Les mer her (om du tĂžr)…

images

Legg igjen en kommentar