Litt fra Pensjonistturen til Kunstindustrimuseet | Åsgårdstrand Litt fra Pensjonistturen til Kunstindustrimuseet – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

23. august, 2012 av Lisbeth

Litt fra Pensjonistturen til Kunstindustrimuseet

Oslo 14. august 2012.

Vi var 40 pensjonister som startet fra Åsgårdstrand kirke med kurs for Oslo.

Peer Gynt Tours var turoperatør og Vebjørn var vår flinke og behagelige sjåfør.

Første stopp var på “Marche Lier” hvor vi fikk kaffe og rundstykker før omvisning i Kunstindustrimuseet. Her vi fikk guidet omvisning av «Kongelige reiser 1905 – 2005». Flott utstilling, men vanskelige trapper og med bare en guid for 40 personer og annet publikum til stede, ble det ikke så enkelt for alle å høre hva guiden sa uten mikrofon. Men, vi var blide og fornøyde allikevel. Hadde god tid før bussen hentet oss igjen, og mange gikk på kafé og fikk litt kaldt drikke. Det var nydelig og varmt vær, og vi nøt storbylivet og turen.

Sjåfør Vebjørn hentet oss og vi tok fatt på hjemveien. Turen gikk ned gamle Lierbakkene, noe som vakte begeistring siden det var mange som ikke hadde kjørt der på mange år.

Middagen ble inntatt på huset “Fruene Haugestad” i Lier. Nydelige kalvekarbonader med grønnsaker og rabarbra/jordbær-suppe med is (alt var kortreist mat). Kaffe fikk vi også! Stedet vi spiste på var Liers gamle rådhus, og det politiske livet levde fortsatt i dette nydelige gamle huset som inneholdt både formannskap og kommunestyresal-saler til tross for nytt rådhus i Lier . Huset var i tillegg en blanding av museum og selskapslokaler, og det var pietistisk tatt godt vare på.

En av Fruene Haugestad , som imidlertid ikke het Haugestad, det het nemlig stedet, var fortsatt med i driften av stedet. Hun var sanitetskvinne, for tiden nestformann , fortalte oss levende om husets historie.

Hjemveien la vi om Vestfossen, og da fikk vi se hvor flott de har rustet opp Drammenselva og dens bredder. Nydelige turveier var anlagt langs bredden.Ved Eikeren fikk vi virkelig se hvordan regnværet hadde herjet med veien. Helt utrolig at skadene kunne være så store!

Vi kom tilbake til trygge Åsgårdstrand ved 18.30 tiden med blide og fornøyde passasjerer som sammen hadde opplevd en fin dag på pensjonisttur.

Skrevet av Reidun

Fruene Haugestad i Lier

Legg igjen en kommentar