Praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten kommune | Åsgårdstrand Praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten kommune – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

4. april, 2022 av Lisbeth

Praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten kommune

Korona-pandemien har hatt en enorm effekt på oppdragsmengden til Seniorhjelpen i 2021. Vi hjelper jo stort sett eldre mennesker med praktiske ting som de tidligere gjorde selv, men som de i godt voksen alder ikke klarer lenger.

Det siste normalåret var 2019 hvor vi utførte over 1 400 oppdrag. Året etter, i 2020 var oppdragsmengden nesten halvert, og i 2021 var oppdragene nede i ca. 25% av normalåret.

Vi forventer at også 2022 vil bli et rolig år, men det er et håp om at vi utover våren får åpne opp til tilnærmet normal situasjon. Sannsynligvis vil de eldre være skeptiske til å slippe “fremmede” inn i eget hus, men utendørs oppdrag vil komme tilbake til en normal situasjon.

I 2022 vil Seniorhjelpen flytt inn i Frivillighetens Hus i Meierigården i Horten hvor det planlegges et fellesskap med en rekke andre frivillige foreninger i kommunen. Vi håper dette vil bidra positivt til rekruttering av nye hjelpere for oss og som vi høyst sannsynlig vil trenge utover våren og sommeren.

Selv om vi ofte blir kalt for “Eldre hjelper eldre” er det intet krav om at man skal være gammel for å bli hjelper.

Kontakt oss på tlf. 92 25 67 49 til styrets leder som vil kunne gi en grundig orientering om foreningen og hvordan vi arbeider.

Benn Solem
Styreleder

Horten Aktivitetssenter, Vestre Braarudgt. 1, 3181 Horten
Tlf. 33 08 57 96 – tirsdag & torsdag kl. 10:00 – 12:00

Det er stengt for kommentarer.