STOR skogbrannfare! | Åsgårdstrand STOR skogbrannfare! – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

23. mai, 2018 av Lisbeth

STOR skogbrannfare!

– Vi ber folk som har tenkt å brenne bål eller å grille om å LA VÆRE selv om det er lov å brenne bål og tenne opp engangsgriller der det helt åpenbart ikke er noen fare, slik som på bålplasser og på stranda. At folk brenner bråte og slike ting ønsker vi heller ikke, sier Petter Vinje Svendsen, vakthavende brannsjef i Østre Agder brannvesen.

Det har vært lite nedbør og høy temperatur over lang tid, og da tørker det fort opp. Det gjør at det mange steder er høy skogbrannfare.

Mange steder i Vestfold er det knusktørt. I måneden etter løvsprett antas skogbunnen å være mer antennelig på grunn av tørt fjorårsmateriale. Da vi knapt har hatt nedbør den siste tiden medfører det at skogbunnen og annen vegetasjon nå er nærmest eksplosiv, sier de tre brannsjefene som leder henholdsvis Vestfold interkommunale brannvesen (VIB), Sandefjord brann- og redning og Larvik brann- og redning.

Les mer i Gjengangeren her

 

Legg igjen en kommentar