Hjelp! | Åsgårdstrand Hjelp! – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

23. april, 2017 av Lisbeth

Hjelp!

ÅSGÅRSTRAND FRIVILLIGE BYORKESTER MÅ HA NYE MEDLEMMER FOR Å KUNNE SPILLE PÅ 17. MAI

For 21 år siden, startet noen ivrige korpsentusiaster opp et voksenkorps i Åsgårdstrand. Korpset stilte opp utenfor kirken for å bli med i barnetoget på 17. mai med stor entusiasme. Første marsjen som ble spilt til stor glede for innbyggerne i Åsgårdstrand var «Mot i brystet» Ikke unaturlig, for flere hadde ikke spilt instrument på mange år. Det ble en suksess. Etter hvert kom det flere til og korpset har hatt mange konserter i byen, og vært en viktig del av bybildet og det lokale kulturlivet. 17. mai har selvfølgelig vært høydepunktet, men korpset har spilt på alle julegrantenningene, hatt sommerkonserter som samlet flere enn 200 tilskuere, spilt på Åsgårdstrandsdagene, kirkekonserter og julekonserter.

Nå sliter korpset med rekruttering, og har de siste årene mistet viktige medlemmer av ulike årsaker. Og dessverre har det ikke kommet flere til og besetningen er dermed mer enn halvert fra glansdagene for bare noen få år siden. Dersom ikke de får nye medlemmer, vil korpset ha sin siste konsert i juni. Men vil altså ikke kunne stille hverken i barnetoget i Åsgårdstrand eller på Montesorriskolen på Jareteigen på 17. mai.

 

Egill Elvestad jr.
Leder

Legg igjen en kommentar