Kunstutstilling med Jens Christian Halling | Åsgårdstrand Kunstutstilling med Jens Christian Halling – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

6. april, 2016 av Lisbeth

Kunstutstilling med Jens Christian Halling

Utstillingen er åpen:

  • Lørdag og søndag 9.- 10. april fra kl.12- 16:00
  • Lørdag og søndag 16.- 17. april fra kl.12- 16:00
Caravaggio på min måte:
 
Jens Christian skriver
“Jeg har lenge hatt lyst til å utfordre meg selv når det gjelder å male noe fra de gamle mesterne. Michelangelo Da Caravaggio er en klassisk maler som fanget interessen. Det er lyset og de virkelighetstro detaljene han malte som spesielt fasinere meg. Dette har vært en prosess som har gått fra ett maleri til nå sju malerier der jeg har malt med forskjellige teknikker. Det er disse maleriene jeg nå vil vise frem.

I 1997 ble jeg utsatt for en arbeidsulykke. Livet ble bokstavelig talt snudd på hodet. I og med at jeg har dårlig hukommelse så bruker jeg fotografier som skisser, og jobber meg gradvis rundt i maleriet. Jeg maler lagvis med forholdsvis tynne strøk. ved å bruke flere lag med farger oppnår jeg et resultat som jeg kan være fornøyd med. Det blir ofte  prøving å feiling underveis, spesielt med fargene rød og grønn som jeg ikke ser da jeg er delvis fargeblind. Dette gjør at jeg får en avvikende, men egen fargegjengivning. Jeg bruker lang tid på bildene mine, ca. 4 – 6 måneder på hvert bilde. 
Jeg har etter mye jobbing, fått tilbake mesteparten av troen på meg selv, og kan virkelig glede meg over livet. Malingen har vært, og er terapi for sjel og kropp.”
Jens Christian Halling

Legg igjen en kommentar