Ready for Halloween?! | Åsgårdstrand Ready for Halloween?! – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

31. oktober, 2014 av Lisbeth

Ready for Halloween?!

Litt fakta fra Wikipedia:

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve, (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld», den katolske minnefesten for helgener og martyrer som ikke har egen dag i kalenderen.

«Jack-o’-lantern», et uthult gresskar med «ansikt» og lys, er det vanligste symbolet og dekorasjonen for halloween-feiringen i USA. En slik lykt er første gang omtalt i 1837 og ble knyttet til halloween allerede fra 1866.

I Sverige fikk feiringen et slags gjennombrudd i 1995 og i Norge rundt 2000, drevet frem blant annet av påvirkning fra amerikansk massekultur.
Religionshistoriker Asbjørn Dyrendal mente i 2010 at barnehagenes behov for høstaktiviteter var hovedårsaken til at høytiden ble populær i Norge på 2000-tallet. Han mente at den andre viktige årsaken var økt mediemangfold, med en langt bredere amerikansk kulturpåvirkning enn da folk flest bare hadde tilgang til et par-tre TV-kanaler for tjue år siden. Han mente videre at handelsstanden så et salgspotensial i dette hullet før jul, og markedsførte derfor halloween-effekter så godt de kunne. En rapport fra SIFO for 2012 sier at oppslutningen er avtakende i og med at under 15% feirer dagen mot 17,8% i 2011.

Mer info. kan du finne her

halloween2

 

Legg igjen en kommentar