Potet- og purreløksuppe | Åsgårdstrand Potet- og purreløksuppe – Åsgårdstrand
annonse

Åsgårdstrand

Oslofjordens perle

9. november, 2015 av Lisbeth

Potet- og purreløksuppe

potetsuppe2Potetene gjør denne suppen kremet og purren gir en deilig sødme. Knallgod høstsuppe!

  1. Del purren på langs og skyll den under kaldt, rennende vann. Skjær poteter og purre i små biter.
  2. Smelt smøret i en kasserolle og fres hvitløk, purre (spar gjerne litt purre til servering) og potet til alt blir blankt.
  3. Tilsett buljongen, kok opp og la det koke under lokk til alt er helt mørt. Kjør grønnsakene til en jevn puré med en stavmikser, eller kjør alt i en hurtigmikser.
  4. Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper. Spe suppen med litt vann eller buljong hvis den virker veldig tykk.
  5. Fres resten av purren i litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
  6. Server suppen med litt ekstra purre, brødkrutonger, hakket gressløk og noen dråper olivenolje.

Få flere tips fra http://www.godt.no/

potetsuppe

Facebook-kommentarer

Legg igjen en kommentar